שיבה ומרווה לעניין הפרשת תרו''מ. האם הם שונים מנענע שלפעמים משמש למאכל?

השאלה:

שלום הרב, שיבה ומרווה לעניין הפרשת תרו''מ. האם הם שונים מנענע שלפעמים משמש למאכל? בעלים הבאים בגידול בחצר: מרווה. שיבא. נענע. לוונדר רפואי. האם צריך סינון או בדיקה? לפחות חלקם נראים נקיים עם זכוכית מגדלת? אליקים, אבני חפץ

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ז אדר ב תשע"ו 10:30

בס"ד

שיבה ומרווחה אכן אין דרך לאוכלם אלא הם רק נותני טעם (כתבלין) ולכן יש הסוברים שאין צורך להפריש תרו"מ ויש הסוברים שיש, לכן נראה שיש להפריש תרו"מ בלא ברכה.

מאמרים בנושא ניתן למצוא באתר המכון לחץ כאן וכן לחץ כאן.

ירקות עלים צריכים בדיקה שאין בהם חרקים כולם ולא מועיל בדיקה מדגמית. אך ניתן גם לסנן אותם, דהינו להכניסם לתוך מסננת צפוצה שאין חרקים יכולים לעבור דרכה, או לעטוף בבד שרק הטעם יעבור ואין חשש למעבר חרקים.