שימוש במנוי פרטי - עבור תרו"מ ביבול של כפר הנוער

השאלה: שלום רב שאלה לגבי בית באוצר. עשיתי מנוי לבית האוצר במחשבה שישמש אותי לגינתי הפרטית. התחלתי לעבוד כחקלאי בכפר נוער בכרם ובחממה. האם אני יכול להשתמש במנוי שעשיתי גם עבור התרו"מ של כפר הנוער? תודה!

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"ד אב תש"פ 11:07

ב"ה

שלום וברכה

צריך להבחין בין השימוש במטבע למעשר שני לבין נתינת מעשר ראשון מפירות טבל ודאי שהמנוי נותן ללוי באמצעותינו.

לגבי השימוש במטבע  - אכן אתה יכול להשתמש בכל חילול שאתה עושה לצרכיך גם במקומות אחרים שאתה אוכל שם.

לגבי דמי המנוי למעשר ראשון - כאן קיימת מגבלה משתי סיבות:

א. התחשיב של מנוי פרטי הוא לפי תחשיב הכמויות של טבל ודאי במחיר סיטונאי שאדם מגדל בגינה פרטית מכובדת (פחות או יותר). אך תחשיב זה אינו מכסה כמויות מסחריות, ובמקרים כגון אלו, צריך לעשות תחשיב מיוחד לכל אחד.

ב. אדם שעושה מנוי עבור ביתו הפרטית הוא מתחייב לתת לתת מפירותיו באופן קבוע ללוי מסויים. והוא יכול להתחייב רק מפירות שבבעלותו ולא על פירות של מישהו אחר. אכן אדם מידי פעם פירות טבל ודאי במקום אחר, או אפילו מקבל פירות אלו מידי פעם מגינות אחרים. הוא יכול להפריש על סמך המנוי אם זה אינו עובר באופן משמעותי את דמי המנוי למעשר ראשון.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב