שמן שהןפק השנה ושנה שעברה

השאלה: התבלבלה לי הספירה, השנה זה מעשר עני או שני? שנה שעברה הכנתי שמן זית ולא הספקתי להפריש ממנו תרומות ומעשרות, גם השנה הפקתי 140 ליטר שמן זית, איך בדיוק להפריש תרומות ומעשרות?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ה' חשון תשע"ט 15:22

שלום

שמיטה היתה בשנת תשע"ה . שנת תשע"ט היא שנה רביעית לשמיטה שנת מעשר שני וכל הירקות שנלקטו מא' תשרי חייבים במעשר שני וחילולם וכל הפירות שיחנטו מטו בשבט תשעט יהיו שייכים לשנת מעשר שני.

לאור זאת:

שמן שהופק השנה עדיין הוא שייך לשנה שלישית וחייב מעשר ראשון ובמעשר עני.

שמן שהופק שנה שעברה שייך לשנה שניה לשמיטה וחייב במעשר ראשון ובמעשר שני וחילולו.