שנה חמישית

השאלה: לרב שלום שתלתי עץ לימון לפני 5 שנים וכבר עבר עליו שנות הערלה אך לא אכלתי מפירותיו בשנה הרביעית האם יש קדושה בפירות של השנה הזאת ? יש צורך לחלל אותם ? או מכיוון שעברו 4 שנים אין בעיה לאכול אותם ללא חשש ערלה? תודה מראש איציק

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ד' תשרי תש"פ 12:49

בס"ד

שלום וברכה

פירות נ'טע רבעי' הם היבול שגדל בשנה הרביעית מנטיעת העץ. ופירות שיגדלו בשנה החמישית מנטיעת העץ דינם פירות טבל שחייבים בתרו"מ

לאור זאת העץ שניטע לפני חמש שנים , הפירות הם של השנה החמישית ויש להפריש תרומות ומעשרות (מעשר שניׂׂ)

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי