תפוז סיני עם ענפים

השאלה: בהמשך לשאלתי הקודמת רציתי להבהיר האם תפוז סיני שמחובר לענפים ארוכים (תלושים מהעץ) נחשב שנגמרה מלאכתו? או שמותר להפריש תרומות ומעעשרות גם לפני גמר מלאכה? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח טבת תשע"ח 2:00

בסד

שלום וברכה

אפשר להפריש לפני גמר מלאכה (רמב"ם פ"ג מהל' מעשר), ההבדל בין גמר מלאכה ושלא נגמרה מלאכתו היא לעניין אכילת ארעי האם הותרה או לא. בנידון הענפים נראה שלא נגמרה מלאכתו כיוון שבפירות אנו מורידים את הענפים וזה סוף מלאכת השדה. על כן אפשר לאכול ארעי קודם גמר מלאכה, אבל אסור להכניס שנים שנים ליד.

שבת שלום