תרו"מ מיבול שנאסף עבור נזקקים באמצעות "לקט ישראל"

השאלה:

אני עובד באירגון שאוסף עודפים מחקלאים, בגלל שלא ניתן לשווקם או שאינם יפים דיים למדף או מחיר השוק נמוך ברמה שלא כלכלי לקטוף או סתם עודפים שנשארים על הצמח, החקלאי מוותר על הסחורה מאחד מהטעמים האלה ואני מגיע עם צוות פועלים טרקטור וכו.. הכל מעובר לעמותה ששם מחלקת את זה לכ200 עמותות שונות. השאלה שלי הכי כזאת מדי פעם אני נהנה מהסחורה שבשטח ולוקח לביתי ותמיד אני בהתלבטות האם אני צריך לעשר בברכה או בכלל לא לעשר. מצד אחד החקלאי הפקיר את השדה ואם לא נקטוף החקלאי משמיד את הכל מצד אחר זו היא תוצרת ראויה למאכל אדם. אשמח להעמיק בנושא ולקבל תשובה לשאלה ואם ישנו ספר שמרחיב בנושא אשמח לקבל את שמו. אם יש לכם עוד שאלות על העמותה גם אשמח לענות. חפשו לקט ישראל.

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | י"ג אלול תשע"ז 9:49

ב"ה

שלום וברכה

אתה חייב להפריש מהם תרומות ומעשרות בברכה, כיוון שהירקות הנלקטים אינם הפקר. כי לאור העובדה שהחקלאי יודע שארגון לקט ישראל יבואו לקחת הוא לא מסכים שאחרים יבואו ויקחו.

מובן מהדברים שעצם היכולת שלך לקחת לביתך אינה מובנת מאליה, אלא אם קבלת רשות מהחקלאי או מארגון לקט ישראל, שברור שאם אחד מהם נתן לך רשות אז אתה רשאי לקחת לביתך.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב