תרומות ומעשרות באדניות

השאלה: שלום אם יש לי עדניות של עגבניות, עלי בייבי , בצל ירוק וכרפס כל פעם שאני קוטפת אם אני ישר אוכלת לא צריך לעשר אך אם אני שמה במקרר אני צריכה לעשר אני מעשרת מאית ? תודה סמדר

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ב שבט תשע"ז 14:25

שלום וברכה !

חשוב ללמוד את ההלכות ורצוי גם לעשות מנוי ב"בית האוצר". צריך לדעת באיזה מקרה לעשר וכיצד והאם לברך ומה לברך.

אם מפרישים מאית ולא אומרים את נוסח ההפרשה זה לא נחשב למעשר והתוצרת אסורה באכילה.

היות ואת מגדלת לעצמך ירקות ותבלינים חשוב מאוד שתעשי מנוי ב"בית האוצר" של מכון התורה והארץ כדי שלא תכשלי באיסורים. תוכלי לקבל את נוסח ההפרשה ואופן ההפרשה על מגנט הנצמד למקרר וכך תוכלי, בכל פעם שתכניסי את התוצרת לבית, לעשר כראוי.

(אגב, אדניות כותבים בא' ולא בע').

בברכה

מוטי שומרון