תרומות ומעשרות בבוסתן

השאלה: שלום רב! המשפחה שלנו הקימה בוסתן גדול במשק החקלאי שלהם. בבוסתן ישנם 60 מינים של עצי פירות, שיחים מו פטל ואוכמניות , וצמחי תבלין שונים (כולל עצים רפואיים כמו מורינגה). כל היבול ישמש לצריכה עצמית וגם למכירה לאנשים פרטיים. כיצד ניתן לדעת אילו מינים חייבים בתרומות ומעשרות כדי שלא נכשיל אנשים שקונים. אין להם אפשרות לעשות הפרשת תרומות ומעשרות בעצמם. אשמח לעצתכם בנושא ואם יש חומר שאפשר לקבל, גם אודה לכם. בברכה, דניאל

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ז אב תשע"ח 16:43

שלום וברכה

אשריכם שאתם מגדלים גידולים רבים באדמת הקודש.

כל צמח ופרי מאכל חייב בהפרשת תרומות ומעשרות.

אני מציע לך לפנות למכון התורה והארץ ולרכוש את הספר : הלכות הארץ וכן לעשות מנוי בקרן המעשרות "בית האוצר" של מכון התורה והארץ.

ללא עשיית מנוי ולימוד הנושא עלול הציבור להיכשל בנושא מורכב זה.

בהצלחה

מוטי שומרון