תרומות ומעשרות בגינה

השאלה: יש לי בגינה עץ זית ועץ לימונים וגם עץ קלמנטינה - כמובן שבר עברו 4 שנים. היום הצטרפתי כמנוי למכון תורה וארץ עד היום עשרתי בברכה על מטבע שייחדתי לצורך זה. איך אני מעשר לאחר שהצטרפתי כמנוי? ומה אני אמור לעשות עם המטבע ? בברכה אליהו חזן

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ז כסלו תשע"ט 19:48

שלום וברכה

יפה עשית שהצטרפת כמנוי לבית האוצר של מכון התורה והארץ. יש לכך מספר יתרונות לעומת מטבע בבית כגון פרוטה חמורה, נתינת מעשר ראשון ללוי ומעשר עני לעניים ועוד יתרונות. שים לב שלהיות מנוי אינו אומר שאתה מפסיק להפריש בעצמך. אתה ממשיך להפריש בפועל אך המנוי מקנה לך פרוטה חמורה וכן קיום של מצוות הנתינה ללוי ולעני.

את המטבע שלך אתה יכול לחלל על סוכר וכד' ולאבדו כדי שהמטבע תצא לחולין.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון