תרומות ומעשרות במפעל

השאלה:

שלום, שאלות לגבי מעשרות: אני עובדת במקום בו מגדלים ירקות שונים בחממות, וכל יום במהלך השבוע יש קטיפים שונים (לא באופן קבוע). את הירקות מביאים לחדר בו נעשה מיון, ומשם אנו העובדים יכולים לקחת לנו כמות מסויימת לשימוש פרטי. את שאר התוצרת מספקים לרשתות השיווק. 1. האם עלי לעשר את הכמות שאני לוקחת לביתי או שאני יכולה לסמוך על כך שהספק מעשר את התוצרת? *יש לציין, שכשמגיע הספק, הוא לא רואה את כל הכמות שנקטפה, כי חלק מהתוצרת נשלחת לבדיקות איכות/ לשימוש פרטי. 2. האם הספק מעשר ע"פ הכמות שמגיעה אליו או שההפרשה כוללת את כל מה שנקטף? 3. בנוסף, במקום העבודה אנו מכינים כל בוקר סלט מהירקות הללו. במידה וכן יש לעשר, האם יש לעשר את הסלט? בברכה, תמר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ח טבת תשע"ז 14:57

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. צריך לבדוק מתי נעשית הפרשת תרומות ומעשרות ומי אומר את הנוסח. כדאי לברר בהנהלה או אצל המשגיח.

ב. אם ההפרשה לפני שאתם לוקחים אין בעיה לקחת כיוון שהירקות מעושרים, אם לא עישרו עדיין חייבים לעשר את כל הנלקח ברשות מהמפעל.

ג. אינני יודע זה תלוי במשגיח וצורת העבודה, ואמרתי שיש לברר אצל המשגיח במקום.

ד. אם צריך לעשר עדיף לעשר את הירקות לפני הסלט, אבל אפשר גם כסלט.

יישר כח על העירנות