תרומות ומעשרות בעיר העתיקה

השאלה:

אני כל יום עובר בשאר שכם- לפעמים אני קונה פירות -לפעמים זה ברור לי שזה סחורה ערבית-- תאנים וכד' ולפעמים אני מסופק ושואל את המוכר שמכיר אותי , ולפעמים אומר לי שזה יהודי , ולפעמים נכרי-- האם ראוי שאפריש תרו"ם תמיד? כיצה להפריש מע"ש בתוך עיר עתיקה? אגב יש שמועות שגבולות עיר עתיקה מגיעות עד רחוב החומה שלישית -האם יש תוקף הלכתי לזה- ? למיחש?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ז' אב תש"פ 10:09

בס"ד

שלום וברכה

א. מה שודאי ערבי פטור מתרו"מ.

ב. כל מה שספק נכרי חייב בהפרשת תרו"מ בלא ברכה.

ג. לא מפרישים בחומת העיר העתיקה מעשר שני, אלא עושים זאת לפני הכניסה לעיר העתיקה.

ד. צדקת שיש סימנים ארכיולוגיים על רחוב החומה השלישית, ולכן צריך להפריש מחוץ למקומות המסופקים. אם אתה רוצה לראות מפה אפשר לראות אנצקלופדיה תלמודית על ירושלים.

צום החמישי לששון ולשמחה