תרומות ומעשרות ובישול במחובר

השאלה:

שלום לרב,
כמה שאלות:
רציתי לדעת האם יש חיוב הפרשת תרו"מ על שימוש או הנאה מדבר מחובר?
אסביר, במידה ואני מעוניין להכין תה נענע בשבת ולא קטפתי את הנענע לפני השבת -
1) האם מותר לי (בכלי שלישי) להגיע לנענע המחוברת לקרקע ולהטבילה בעדינות לתוך הכוס וכך להנות מטעמה? (במציאות כלשהי שאין חשש לתולעים וכו’).
2) בדין בישול: האם במידה ואני מגיע עם כלי ראשון שהורד מהאש ועושה את הפעולה הנ"ל יש בישול במחובר? מה עם כלי שני?
3) האם יתכן שאני עובר על עוקר דבר מגידולו (בעקבות החום)?
4) שייך איסור השקייה באופן הנ"ל שהמים לא נשפכים על האדמה?

תודה רבה מראש וכל טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין הפרשת תרו"מ במחובר לקרקע, אלא מהתלוש או לכשיתלש.
לגבי שבת בכל מקרה אסור להשתמש בצמח או בחלקים ממנו ולכן אין לשאלות מקום.

פורים שמח
הרב יהודה הלוי עמיחי