תרומות ומעשרות מבציר של כרם

השאלה: בס"ד ברכה ושלום. שכני בצר אתמול את כרמו, שזו היא לה השנה החמישית. נשאלתי מהן ההלכות המעשיות אשר עליו לקיים ולעשות בעקבות כך. אודה לתשובתכם. מש"ש

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ה' אלול תשע"ח 13:02

ב"ה

שלום וברכה

א. אם הוא רוצה לאכול את הענבים, הוא צריך להפריש מעט יותר מ 1% מכלל התוצרת שהוא בצר, לברך על הפרשת תרומות ומעשרות ולומר את נוסח הפרשת תרומות ומעשרות במלואו. ואם אינו מנוי בקרן המעשרות, הוא צריך לזכות את פירות המעשר ראשון ללוי ואת פירות המעשר עני לענייים באמצעות גבאי צדקה שיתאם איתו מראש.

פעולת הקניין יכולה באמצעות שטר שמקנה להם את הפירות בקניין חצר. לאחר מכן הוא צריך לתת תמורתם ללוי או לגבאי צדקה, ואם זו כמות קטנה להגביה את כל הפירות באמצעותך עבור הלוי או גבאי הצדקה ולתת להם לאחר מכן את תמורתם.

אם אתה יודע שהוא לא יעשה כן, לכל הפחות שיתן ללוי את שווי המעשר ראשון וכן לעניים באמצעות גבאי צדקה את שווי המעשר עני.

ואם הוא רוצה להכין מהענבים יין הוא צריך לעשות את כל ההפרשה והדברים שאחריה רק לאחר שהוא יעשה יין ואסור להפריש תרו"מ לפני כן.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב