תרומות ומעשרות על ידי לוי

השאלה:

מדוע אני (ישראל) מפריש היום תרומת מעשר ולא הלוי? למה שהלוי לא יעשה עם תרומת המעשר כמו שאני עושה עם התרומה הגדולה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אמנם כך היה צריך להיות, שהלוי יתכן לכהן, אבל כיוון שהעברה של מעשר ראשון ללוי היא לא מיידית, ומאידך אי אפשר לאכול כל זמן שיש תרומת מעשר, הקלו חכמים שגם ישראל יוכל להפריש תרומת מעשר לכהן ולאו דוקא הלוי. מה עוד שאין כאן תוספת, דהיינו בכל מקרה הישראלי צריך לתת 10% ללוי ומזה 1% נותן הלוי לכהן, על כן בנתינת הישראל לכהן את 1% של תרומת מעשר איננו מפסיד דבר, ומאידך זה מתיר לו את הפירות באכילה מיידית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי