אפליה נגד נשים

השאלה:

1) למה אתם הרבנים מנסים למנוע את השתתפות הנשים במה שהולך במדינה? למה הן לא יכולות לשיר בכל מיני אירועים? למה הנשים לא יכולות לדבר באירועים,לדבר ברדיו,להיות בצבא,ללמד שיעורים פרטיים,לשיר בשולחן שבת,להיות ראש עיר וכל מיני דברים? הרי זה ממש אפליה וצריך להיתייחס לנשים באופן שוויוני כל עוד זה לא נגד ההלכה,מספיק עם כל החומרות האלה והחששות הקדומים, לדעתי צריך להיות מודרנים

2)האם בתשובות לשאלה 1 יש הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב,סליחה אם אני בוטה מדי וסליחה אם אני מאשים את הרבנים בדבר לא נכון ולגבי שאלה 2 אני לא גזען,אני פשוט רוצה לדעת אם יש הבדל בין העדות

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) ראשית סגנונך בוטה ומבזה ונכר שאינך יודע את העובדות לאשורן
אלא ניזון משמועות

שנית, בקשר למקומן של הנשים בחברה בישראל בציבור ובמשפחה כתבתי מספר מאמרים בספר 'הלכה בימינו' ההפצה ע"י ספרית בית אל.

תשיג אותו ותלמד משם.

2) אין הבדל.