הונאת דברים בפרסומת

השאלה:

שלום.
ברדיו "קול חי" מושמעת פרסומת במסווה של שיחה טלפונית בין הקרין לבין מנהל החברה לשם רכש בר מים. זוהי הקלטה שבה הקרין משוחח כביכול עם מנהל החברה המוכרת את מתקן המים וזה עונה לו ש"רק היום" ישנו מבצע מיוחד של הוזלה. השומע מהצד חושב שזוהי שיחה חיה בזמן אמת ומשתכנע שבאמת רק היום ישנה הוזלה משמעותית ולכןכדאי לו לרכוש את בר נהמים אולם למעשה הפרסומת הזו הינה הקלטה שחוזרת על עצמה. שמעתי על אדם אחד לפחות שנפל בפח הזה.
כידוע בכל פרסומת ישנה הונאת דברים במידה מסויימת, אולם בפרסומת זו- האם אין זו הונאת דברים לשמה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אונאת דברים היא לצער בדברים. אם אכן אנשים עלולים לטעות זו אונאת בממון.
אך מסופקני אם אכן אנשים טועים לחשוב שזו שיחה אמיתית ולא פרסומת