הופעת זמרים בפני קהל

השאלה:

1) ממתי התחיל כל העניין שזמרים חילוניים ודתיים מופיעים ומשלמים על ההופעות שלהם כסף?

2) האם אין בכך הופעות לשם בצע כסף? אני מתכוון לזמרים הדתיים כמו אברהם פריד,יעקב שוואקי,מרדכי בן דוד ועד כל מיני זמרים שמופיעים ומשלמים על זה כסף והרי אפשר להתפרנס מהוצאת אלבומים בלבד והציבור יכול להינות מהשירים באלבומים

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) כל דבר שהציבור רוצה לקנות ומישהו רוצה למכור נהגו בכך בנ"א.
וכיון שאנשים רוצים לשמוע ואומנים רוצים להשמיע וכיון שהתפתחו כלים להשמעה בציבור ממילא התחיל העסק לפרוח. ואין הבדל עקרוני בין תקליטים להופעה.
2) לא נראה לי שיש בכך בצע כסף - יש ציבור שרוצה ליהנות ויש אומנים המופיעים ומהנים אותו. כמובן שרק אם האומנים, התוכן והאוירה ראויים עפ"י התורה מותר