הסגרת פושעים והסכמי הסגרה

השאלה:

האם לפי ההלכה מותר להסגיר פושעים לחו"ל?
א. בהנחה שיש בכך בעיית מסירה האם יש להתיר משום התרומה לבטחון המדינה שישנו בהסכם ההסגרה ההדדי עם מדינות זרות?
ב. אם השיפוט נעשה בארץ בבית משפט של המדינה האם זה עדיף מההסגרה לחו"ל?
תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

בעקרון הדבר אסור כיון שידונו אותו שלא לפי ד"ת ולא ע"י דייני ישראל. וכי דוחים נפש מפני נפש, ושהאלה היא על עצם החתימה על הסכם ההסגרה וכי נסגיר להם מישהו שידונו אותו שלא כדין בגלל שאנו רוצים לקבל פושע ולדונו?!
אולם לאחר שכבר נחתם הסכם הסגרה וכבר קיבלנו פושעים מחו"ל נוצרה בעיה חמורה אם לא נקיים את ההסכם בצורה חד צדדית עלול להיות חילול ה' מאידך אנו מסגירים יהודי לחו"ל שלא כדין. יש להושיב חבורת ת"ח גדולים שידונו בשאלה חמורה זו בעיה
ב. זה ודאי עדיף. אע"פ שגם בארץ ידונו אותו שלא כדין תורה.