חרם על שפע שוק

השאלה:

הרב לא ענה לשאלתי. הרי המקום שומר שבת אלא שלבעליו רשת אחרת המחללת שבת, וכי מה ההבדל בין זה לבין אם בעליו מחלל שבת בביתו. הרי במקום שאני קונה לא מחללים שבת כלל!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

יש לנו בעיה חמורה ביותר. השבת נרמסת, כופים על אנשים להשתעבד כעבדים לאילי הון. הללו מתחרים תחורות לא הוגנת במסחר הזעיר שומר החוק ומחסלים אותו.

אם המצב יימשך הסחף יגרום לכך שמפעלים ועסקים רבים יותר יעבדו בשבת. מה יהיה עלינו על קיומנו כעם שהביא לעולם את בשורת השבת, על פרנסתנו?
התשובה לכך אינה הלכתית פורמאלית, היא תחרות כלכלית מתקנת.
איני בא לקבוע מה הדרך לכך אך ברור דבר אחד, איננו יכולים להיות אדישים לכך ולהמשיך ולחזק את כלכלתם של אילי ההון החותרים תחת קיומנו הן הכלכלי הן הלאומי והן הדתי(הסדר מלמטה למעלה).
אנחנו מצווים לא רק על שמור את השבת, אלא גם זכור את השבת לא להזניח אותה ולמוסרה ביד מחלליה.
אם יש לך הצעה יעילה אחרת הצע אותה.
שבת שלום.