חרם צרכנים

השאלה:

כידוע לך הוחרמו ע"י החרדים רשתות הריבוע הכחול רק משום שלאותו בעל עסק יש חנות שלא קשורה לרשתות שפתוחה בשבת , למותר לציין הרשתות פועלות כהלכה ואף יותר .

התנהגות זאת של ראשי הישיבות ליצור חרם על כל הרשתות הכשרות רק משום שאדם בחייו האישיים החליט לפתוח עסק צדדי שאינו קשור -מכעיסה אותי אם אותו אדם פתח לעצמו עסק בשבת החשבון שלו הוא מול הקדוש ברוך הוא ולא מול המגזר החרדי האם עוגמת נפש לאדם מסוג זה לא חמורה די בשביל המגזר החרדי.

מרגיז אותי שבגלל זה הרבה חילונים שונאים את הדת ובמקום לקרב לבבות בדרכי נעם עושים זאת בכפיתיות , הייתי רוצה לשמוע את דעתך

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני עוסק בחרמות אלא בכבוד השבת עי' בתשובה על שפע שוק באתר זה שם הבעתי את דעתי.