טוקבקים

השאלה:

שלום לכבוד הרב.לא סוד הוא שבימינו הרבה מכלי תקשורת הפכו להיות כלי תעמולה נגד ציבור דתי/חרדי.כתבות רבות מוקדשות להסתה גלויה ולסילוף של ערכי יהדות.האם כדי להגיב בצורה של טוקבקים ולנסות לנהל סוג של דו שיח עם מגיבים אחרים על מנת לחלוק על השקר או שכתיבה של טוקבקים רק משחקת לידם של כלי תקשורת בכך שמגדילה את אחוזי החשיפה של קהל ומכניסה תקבולים ממפרסמים באותם האתרים? האם יש בכך מעשה טוב ראוי?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לצערנו דרך הטוקבקים לרוב אינה ראויה הסגנון פרוע ומשולח רסן זו סתם התכתשות חסרת תועלת. אך דברי טעם בסגנון מכובד אולי תורמים להבנה למרות שהם בטלים ברוב. מסופקני בכך