כפיית גט ומסורבות גט

השאלה:

רציתי לשאול את כבוד הרב, מה דעתו בהלכה, כאשר אפשר לכפות גט רק לחלק מהשיטות, או רוב השיטות, האם מקלים כדי שלא יהיו אלמנות חיות, או שמחמירים מחשש לאשת איש ובנים ממזרים?
ולגבי שיטת הרא"ש, האם הרב פוסק כמוהו שרק מה שנמנה במפורש הוא יכול לכפות גט, או כל דבר, ויותר כדעת הרמב"ם, והתשב"ץ, על פי "אין אדם דר בכפיפה אחת עם נחש"?
ואם נוהגים לפסוק לחומרא, האם אפשר לפסוק לקולא כדי "למיגדר מילתא" כי יש הרבה מקרים כאלה, או שסברא זו לא תופסת נגד ספק גט מעושה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אינני דיין ולכן אין מקום לשאול כיצד אני נוהג.
כפיית גט היא דבר חמור ונהגו להשתמש בה רק במקרים חריגים ביותר בכדי למנוע את הבעיות שהצגת יש דרכים יעילות ומוסכמות יותר בהלכה כגון סנקציות ממוניות