מתנה לחתונה

השאלה:

שלום וברכה.
רציתי לשאול את הרב בענין מתנה לחתונה. שמעתי שיש פוסקים האומרים שאם אני מוזמן לחתונה עלי לתת מתנה בשווי המנה, ואם לא, הרי זה גזל. האם אכן כך?
אני שואל זאת מכיון שקיבלתי הזמנה לחתונה במקום יוקרתי מאד, והסיבה שאני נוסע אליה היא בגלל מקום עבודתי. אני מנהל בי"ס, ואם לא אסע לחתונה, המורה המחתנת את בנה תיפגע מאוד. מצד שני אם אני אסע, האם אני אצטרך לשלם סכום כ"כ גבוה כמתנה? אולי אסע רק לחופה ולא אשאר לסעודה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

גזל זה ודאי שלא אולם יש בכך בעיה. יש עדות שרושמות כמה כל אורח הביא ובשמחתו של אותו אורח הם משתתפים באותו סכום. אולם אין מנהג כל העדות. ולכן אם אתה מרגיש שהיא תיפגע אם לא תבוא, ואתה תיפגע בכיסך מן הראוי לבוא לפני החופה לקבלת פנים ואחרי החופה תברך את המחותנים ותצא.