פדיון שבויים- גלעד שליט

השאלה:

מה ההלכה בעניין גלעד שליט. לאחרונה מופץ מייל לפיו יש לשחררו בכל מחיר. מה ההלכה? מהו קצה גבול היכולת מבחינת המחיר? האם אוכל לפרסם את התשובה כלשונה בשם כבוד הרב?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

ההלכה מורה מחד שאין פודים את השבויים יתר על כדי דמיהם. אמנם כבר הורה הגר"ש ישראלי זצ"ל שהלכה זו לא נאמרה לגבי חיילים. וא"כ השאלה חוזרת לממשלה והיא צריכה לקבוע את התנאים. בנושא זה מעורבים הרבה מאד שיקולים הן לגבי היחיד והן לגבי עם ישראל כולו.