צרכים של כלב בחצר השכנים

השאלה:

הכלב של השכן (הדתי), עושה את צרכיו אצלי בחצר.
האם חובתו לאסוף את התוצרת.
מעיון ברמב"ם בהלכות נזיקין לא ברור לי העניין. הכלב מועד לעניין ומאידך זו דרכו.
השכן מנסה למנוע מהכלב להכנס לחצרי, אך לכשעושה הכלב את צרכיו, אינו טורח לנקות אחריו ומשאיר לי את העבודה.

תודה וסליחה על ההטרדה בזוטות.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

נראה שהוא צריך לנקות אחר כלבו. לשעבר אנשים היו סוחרים בשאריות של כלב או שאר בהמות, היום שהוא רק מטנף ואף אחד לא נצרך לזבל, זה ודאי מוטל עליו לנקות אחריו. ונראה שאפילו בחצר משותפת שמותר לו להכניס את כלבו כיון שהזבל מפריע לאחרים מוטל עליו לנקות אחריו.

ומותר לך לבקש ולהורות לשכנך שכלבו לא יכנס לחצרך בכלל ושישמור אותו עם שרשרת.