ריקודים מעורבים בחתונות ונישואין

השאלה:

למה בחתונות צריך לעשות עניין מריקודים מעורבים? הרי החתונה זה רק מציין את תחילת הנישואין והעיקר הם חיי הנישואין עצמם, גם אם נשים וגברים ירקדו ביחד לא צריך לעשות מזה עניין,לחתן ולכלה מותר לרקוד אחד עם השני,

גם דברים אחרים כמו האוכל,התזמורת ואיפה האולם לא צריך לעשות מזה עניין,העיקר הם חיי הנישואין עצמם והחופה ולא המשך השמחה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

פריצות היא פריצות בין אם היא בחתונה ובין באירועים אחרים.
ואדרבה דווקא בחתונה צריך להקפיד יותר כי היא צריכה לשמש פתיחה לחיי טוהר וקדושה האם זה המסר החינוכי לזוג הצעיר?
גם חתן עם כלה לא ראוי שירקדו יחד לעיני כל ישראל.