שירת נשים ותפילה בפני גברים

השאלה:

1)אמרת לי בתשובה הקודמת את זמני צום עשרה בטבת,לאיזו עיר כבוד הרב התכוון?

2)למה כבוד הרב לא עושה משהו בקשר ליחס כלפי המתנחלים כמו פנייה למשטרה,עתירה לבג"ץ הרצאה בכנסת? אני לא רואה לפחות בתקשורות שום דבר שכבוד הרב עושה,אשמח אם כבוד הרב יתקן אותי בשאלה הזו כי אני לא מעוניין לומר עליך דברים לא נכונים

3)אחרי מה שהרמטכ"ל אמר בקשר לשירת נשים בצה"ל וגם שחיילים דתיים מחויבים להיות בטקסים ממלכתיים גם אם ישירו נשים האם מותר בכלל להתגייס לצבא?

4)האם מותר שאישה תספיד בלויות,תקרא פרקי תהילים ותאמר קדיש?

5)האם בתשובות לשאלה 1,לשאלה 3 ולשאלה 4 יש הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב וסליחה אם פגעתי בו בשאלה 2

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) הזמנים היו לפי ירושלים וניתן להחמיר בכל עיר בכמה דקות.
2) איני יודע למה כוונתך על עשיה. בכל אופן כל תלונה לגורם רשמי מחייבת ראיות ועדויות.
3) חובה להתגייס לצה"ל ובאשר לשירת נשים, אם ביכולתו להימנע בדרכים נאותות כמו פעילות במקום אחר יעשה כך, ואם אינו יכול ראוי לכבד את המעמד (בטקסים רשמיים) ולא לפרוש. (ויכול להשתמש באטמי אוזניים).
4) מותר.
5) לא.