שיתוף זוג חד מיני (מוצהר כזוג נשוי) בהווי חברתי

השאלה:

האם יש בעיה בעיני התורה לשתף זוג חד מיני (בין ממין זכר ובין ממין נקבה) בהווי חברתי [כגון, שבת מחזור שנערכת מידי כמה שנים מאז סיום התיכון]? האם יש בכך הכרה כלשהיא שהיא פסולה?
בהנחה שבאופן כללי, האירוע (שבת מחזור לדוגמא) מיועד לבני המחזור, ובני זוגם, ועל הסעיף הזה מבקש גם אותו זוג להשתתף כזוג - האם צריך לשלול את השתתפותו מכיון שהתורה אינה מכירה בזוגיות כזאת (מלבד שהיא תועבה בעיני ה)?
עד כאן השאלה יותר עקרונית. אולם האם יש שינוי בתשובה במידה ואותו בן כיתה, במשך שנים לא היה בקשר עם כיתתו, ורק לאחר חתונתו פתאום התחיל להיות בקשר?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם הוא יכול לבוא לבדו מה טוב

אך הוא מתנה שיבוא רק עם 'בן זוגו' ראוי לא לשתפו.