אירוח

השאלה: אנחנו כרגע מתגוררים בחו"ל וחברתי הטובה מגיעה לטיול עם בעלה, הם מגיעים אלינו אחרי ר"ה, חברתי לא דתיה אבל צמה ביום כיפור ובעלה לא צם, אנחנו שומרי מסורת, אני מאוד רוצה לארח אותם אך אני ובעלי שוחחנו וזה לא כ"כ מקובל עלינו שהוא לא יצום אצלנו בבית,והוא רוצה לצאת ולטיל, ומצד שני לא רוצה שהחברה תהיה לבד ביום חשוב שכזה
היא אמרה לי שהם לא רוצים להפריע והם כבר סגרו על מלון ליום כיפור, מה עושים?
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:40:59 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה קשה, אולם נראה לי שחשוב לשמור על קשר עם החברה, ואפילו אם הוא יצא לטייל באותו היום, אתם לא יכולים לסייע בידו, ואדרבא אולי תצליחו למנוע זאת ממנו, אבל אם הוא יצא הרי הוא בן חורין לעשות כרצונו, למרות שברור שהוא צריך להפגין התחשבות במארחים, ולא לאכול בפרהסיא וכדו´,
על כן נראה לי שאם תזמינו אותם, לגביה בודאי גמלתם איתה חסד שלא תשאר לבד, וכמו כן תחזקו את הקשר שבינכם ואולי בהמשך יביא תוצאות חיוביות, שלח לחמך על פני המים כי ברוב ימים תמצאנו". ורב החיוב על השלילה, ואם ירצה לטייל אינם יכולים למנוע, ובלבד שלא תסייעו בידו.

בברכת שנה טובה