בית לא כשר לפסח

השאלה: בס"ד
שלום רב,
אמו של בעלי חולת סרטן במצב קשה, על כן הוחלט לחגוג אצלה את ליל הסדר מכיון שזה עלול להיות החג האחרון ביחד, ולא ניתן לארח במקום אחר גם לא אצלי. הבעיה שהיא ומשפחתה לא מכשירים את המטבח לפסח. כמו כן אין התגייסות מצד המשפחה לבוא לבשל אצלי להביא לשם את האוכל. נראה כי בלית ברירה מה שאצטרך לעשות זה לבשל לעצמי איזו מנה שאותה אוכל בארוחה, אך מה לגבי הברכות? זה נראה לי יפגע בהם שאביא לעצמי גם את כל הברכות. זקוקה לעצתכם. תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:21:34 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר להסביר ליושבי הסדר שכיוון שהמצב בבית קשה ובייחוד בעניני כשרות, החלטת להביא הכל כדי לא להכנס לחוסר ידע וברצונך לשמוח בחג עם כולם וכדי לא להיות בסדר במתח מה אוכל ומה לא, על כן הבאת הכל מביתך.

שבת שלום