דתיים לאומיים בין חרדים לחילונים

השאלה: שלום הרב,
אני וחברתי דברנו על איך חילונים וחרדים מסתכלים עלינו כדתיים לאומיים, ואיך זה משפיע עלינו.
חילונים רואים דתי לאומי, מתפלל ולומד תורה, וחושבים שהוא כמו החרדים, או יותר נכון כמו הקדמונים, שלא מקבלים את כל החידושים של ימינו.
לעומתם, החרדים רואים בנו מן דתיים-לייט, אנשים ששמירת תורה רצינית קשה להם מידי
(כמובן שזה לא כולם חושבים ככה..)
איך זה משפיע עלינו כדתיים לאומיים?
האם כשאנחנו ליד חילונים עלינו להראות להם שאנחנו מסוגלים לעשות את מה שהם עושים רק אם זה לא סותר את ההלכה? או שעלינו להראות להם שאנחנו שונים, ואולי לנסות לקרב אותם לדת ולהלכת?
האם כשאנחנו ליד חרדים עלינו להראות להם שאנחנו גם לומדי תורה ושומרים על הדת? או שעלינו לעמוד על שלנו ולהדגיש שאנחנו לא כמוהם בתחומים מסוימים?

האם יחסם של החילוניים והחרדיים כלפנו אמור להשפיע בכלל על חיינו? האם הדרך בה מסתכלים עלינו אחרים צריך לשנות משהו? בהם או בנו?
הנושא הזה מטריד אותי זמן רב, ואשמח לתשובה בהקדם.

בתודה,
ש.ס.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:34:23 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

חיינו מונהגים על פי השו"ע וגדולי הפוסקים האחרונים, איננו מושפע ממעשה והתנהגות קהלים מסוימים. גדלו אצלנו גדולי תורה, יותר מכל קהל אחר, והם התוו את הדרך. ככלל אין עלינו לעשות דבר על מנת להראות לאחר את דרכינו, עלינו לברר את דרכינו המתאימה לנו בכל מובן המילה. ועל פיה להתנהג.
ברור שיש עניין שאדם לא יראה משונה מהקהל הסובב אותו, ועל כן יש להיות תפארת לעושיה ותפארת לו מן האדם. אולם העיקרון הזה איננו משנה במעשה האדם, אלא שיתנהג בצורה הולמת ולא יבוא לידי זלזול.