חילול יום טוב בשביל מצוות כיבוד אב

השאלה: אבי בן ה-90 גר בבית אבות והוא אדם דתי.
אני, הבת שלו, חילונית, גרה בגפי, מוזמנת לליל הסדר למשפחתה של אשת בני.
האם באופן יוצא דופן יש אפשרות לשלוח נהג לא יהודי בערב החג לקחת את אבי מבית האבות ולהביאו לארוחת החג להצטרף אלי ולמשפחה לבלות איתנו את ליל הסדר, במקום להשאירו בבית האבות לבדו ללא משפחה כלל?
האפשרות האחרת היא שהוא יעשה את ליל הסדר בבית האבות ואני אצטרף אליו ושם בבית האבות נשב שנינו לבד בשולחן ללא קרובי משפחה אחרים ואני אוותר על בילוי ליל הסדר עם בני, כלתי ומשפחתה.

האם יש פרצה הילכתית כלשהי שתאפשר לאדם דתי ליסוע ולעשות את ליל הסדר ביחד עם קרובי משפחה (ולחזור לישון בבית האבות אח"כ כי אין אפשרות לישון אצל המארחים) או שבגלל חילול שבת בעקבות נסיעה גם אני לא אוכל לבלות עם המשפחה ואצטרך לשבת לבד עם אבא בבית אבות כי אני לא יכולה לתת לאבא שלי להישאר לבד בחג, לשבת לבד בבית האבות בליל הסדר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:14:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מתוך המכתב ניכר המאמץ הגדול שאת משתדלת בכבוד אב, דבר המעורר השתאות לנוכח המוסריות הפנימית שיש בך, יהי רצון שהקב"ה ישלח רפואה שלמה לכל החולים ובתוכם גם לאביך שיחיה לאורך ימים ושנים טובות.
השנה ליל הסדר יוצא בשבת, כך שאין משמעות לכך שמדובר ביום טוב, מכיוון שמדובר גם בשבת, והשאלה צריכה להשאל גם לגבי שבת.
א.לכתחילה יש לדאוג למקום לאבא (אפילו לשכור)חדר סמוך לבית המארחים, ושיגיע לפני החג.
ב. אין אפשרות להביאו בחג, אלא לפני החג.
ג. אפשר לחשוב על כיוון זה רק אם הנסיעה היא באותה העיר, כמו כן הנהג הגוי נוסע ממילא מהמארחים לבית האבות, (כגון נהגים של בית אבות, אם יש).
ד. יש עוד שאלות הלכתיות בנושא שאין להם כעת תשובה.

על כן נראה שעדיף להשקיע מחשבה כיצד אפשר לארח את הסבא-אבא בקרבת בית המארחים.