חינוך ילד חילוני במערכת חינוך דתית

השאלה:
אנחנו זוג מעורב אני חילונית. בעלי דתי. (כך מתמיד)
יש לנו ילד בן 4 וחצי שכרגע נמצא בגן עירייה רגיל (חילוני) . הבית שלנו מתנהל בצורה מעורבת. בעלי שומר שבת ולא נוסע , הולך לבית כנסת בשבת, שומר על חגים ויום כיפור וכו´ ומצד שני , אני נוסעת (עם הילדים) , לא שומרת על אוכל כשר מלבד בבית , רואה טלוויזיה , לא שומרת שבת, מצוות וכו´.
טוב לנו בצורה כזאת ואנחנו 10 שנים ביחד כל אחד מכבד את השני. (או לפחות משתדל 
ואת הילדים אנחנו מנסים לגדל באהבה גדולה למרות השוני בינינו.

הבעיה היא - בעלי מעוניין לשלוח את הילד לחינוך דתי ממלכתי. היתרונות הם כמובן תגבור מקצועות כמו תנ"ך ותושב"ע אבל לדעתי הוא ייתפס כחריג בסביבה כזאת. והחריגות הזאת תתייג אותו כסוג ב´. לצערי ממפגשי עם הציבור הדתי , יש אופקים צרים מאוד לגבי משפחות מעורבות ובט ובטח לגבי אנשים שחילוניים כמוני (אני לא צמה ביום כיפור, לא שומרת על אוכל כשר בפסח וכד´)
אני חוששת מאוד שהלימודים בסביבה כזאת יהיו לו קשים מאוד ולמרות שאולי (בתקווה) שאנשי החינוך במוסד הזה יהיו נאורים מספיק ופתוחים למחשבה שיש משפחות מכל הסוגים , ההורים של חבריו לכיתה יחששו שהבית והילד "יזיקו" ויחלישו את ילדיהם .
חשבתי על חינוך דתי שונה - ארגון של קבוצת ילדים (חוגים שונים) . הילד הולך עם אבא שלו לבית כנסת שהוא מבקש/עושה קידוש .

האם לדעתך חינוך דתי בבית ספר חשוב יותר מבית שלו ואוהב? (הדבר גורם למתיחות רבה מול בעלי , אני לא רוצה להרגיש שאין לגיטמציה לאורח חיי , אני לא מעוניינת בשינוי) אני לא מזדהה עם החינוך הדתי, אין לי כל משיכה אליו או רצון ל"התחפש" לפני אנשים לדתיה כדי שיקבלו את בני כשווה.
האם לדעתך העשרה של חינוך דתי שנעשה באופן פרטי הוא פתרון הולם? מה דעתך?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 6:50:08 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על המאמצים המשותפים.
לגבי שאלתך לפי מה שראיתי עיקרם חששות עתידיים (שמא ההורים האחרים יחשבו, שמא הבן יהיה חריג וכו´), חששות אלו עדיין לא הוכחו אלא סברות שיתכן שיהיו ויתכן שלא יהיו. לעומת זאת הרווח של תוספת ידע והרחבת אופקים היא בלא ספק - והיא ודאית. הכלל אומר שאין ספק מוציא מידי ודאי. על כן בנידון שאלתך ג"כ נראה שיש לאחוז בודאי ולהניח את הספק. אם חלילה יתגשמו הספקות שהעלת, תצטרכו לשוב ולדון בשאלות שהעלת, כאשר יש דבר מול דבר, אבל כעת נראה שהמצב נוטה לפחות לניסוי שהילד ילך לבית ספר דתי לטובתו ולהוספת ידיעותיו, וכן יכול בשלום בית, שחז"ל אומרים שמוחקים את השם למען שלום בית, ק"ו שמאמץ זה הוא ראוי.