מה עושים?

השאלה: יש לי חברה ממש ממש טובה חילונית, הכרתי אותה בשירות, והפכנו להיות חברות טובות.
בשבוע שעבר היא הפתיעה אותי ובאה אלי ביום שישי בערב. עם אוטו. (היא דאגה להחנות אותו רחוק מהבית שלי כדי לכבד אותנו- שאנחנו דתיים)

מה אני אמורה לעשות במצבים כאלה?
זה מותר בכלל?
אז הפעם ההיא זה היה בהפתעה, אבל מה לעשות אם דבר כזה יקרה שוב? או אם היא תשאל אם אני רוצה שהיא תבוא בחג (וסביר להניח שזה יקרה..)

אני אוהבת אותה מאוד, היא כמו אחות בשבילי ואני ממש ממש לא רוצה לפגוע בה.

אשמח אם תוכלו לסייע לי...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:28:01 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הדבר אסור, אבל האיסור הוא על החברה, אבל אינך צריכה לשאול כיצד היא הגיעה וכדו´, אולם אסור להזמין אותה לבוא בשבת (אם ברור שבאה ברכב). אולם אם היא באה מעצמה אינך צריכה לדחותה. את יכולה להגיד לה שזה מאד מכאיב לך שהיא נוסעת בשבת, ועל כן את מעדיפה ביקורים ביום חול.

כתיבה וחתימה טובה