משפחה חורגת

השאלה: שלום,
אני בת 16, אמא שלי התחתנה עם אדם חילוני לכל דבר. לא שומר שבת, כשרות. הוא מזלזל מאוד בזה שאני דתיה (היחידה בבית) ולא מראה הרבה התחשבות. חוץ מכשרות בכלים, וגם זה בעיקר רק כשאני נמצאת בבית.אנחנו עוברים לגור בבית חדש עם בעלה ושלולשת ילדיו. יש לו בן אחד בצבא ו2 בנות.
אני יודעת שיהיה מאוד קשה והיו הרבה דברים שאני אצתרך להתפשר אליהם, כי כמו שיש דברים שאני לא אוכל בשום אופן שהם יעשו, כי זה פשוט אסור, אז גם יהיו דברים שהם לא יסכימו, ואי אפשר לצפות מארבעה אנשים חילונים לגמרי להפוך בין לילה לאנשים מבית דתי. [וגם הבית שלי הוא לא כזה, אבל אמא ואחי מכבדים בדר"כ]
לכן רציתי לדעת, באיזה עניינים יש יותר אפשרות להקל, על מה אפשר "לוותר" כדי שיהיה אפשרי לחיות בבית ושכולם יהיו מרוצים.
מבחינת כשרות, מבחינת אורך חיים בשבת (טלווזיה שתמיד דלוקה, רדיו, אין פלטה), מבחינת צניעות (הערות כמו "למה את צריכה את כל הרעלה הזאת כשאת בבית, כשאני בסה"כ נשארת בחצאית כי בעלה נמצא שם)
אני לא מחפשת להקל על עצמי. להפך! אני מחפשת איפה אפשר לוותר, כדי שאני אוכל לעמוד על מה שבאמת באמת חשוב ומשנה. כי אם אני אבוא בגישה של - אתם תעשו ולא תעשו את כל מה שאני רוצה, כי זאת ההלכה- הם לא יעשו כלום. ויצא שכרי בהפסדי..
סליחה על השאלה הקצר מסובכת.. ותודה מראש!

אני גם ממש אשמח אם תוכלו לא לפרסם את זה..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:24:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שהנושא מאד מסובך, אני מציע לך שתבחרי לך רב (עדיף שכן, קרוב וכו´), ותתיעצי איתו, מכיוון שאת בפני עצמך יש סיכוי שלא תצליחי לעמוד בלחצים הללו, ובייחוד שיהיו דברים שתשמרי ודברים שלא, כך שהלחץ יגבר (בואי ותעברי על הכל). על כן אם יהיה לך רב מסודר ואת שואלת אותו, תמיד תוכלי לומר כל מה שאני עושה זה על פי הוראת הרב, מי שרוצה להתווכח שידבר עם הרב. כמו כן הרב יעמוד מול המשפחה החילונית, כך שתורידי ממך הרבה מהעימותים העתידים להתגלות.

בהצלחה