שמיעת הבדלה\קידוש ממי שאינו שומר תורה ומצוות (דחוף)

השאלה: שלום לכבוד הרב
אבא שלי אינו שומר תורה ומצוות, אך כשאני באה לשבת הוא שמח כשאני מבקשת ממנו לעשות קידוש או הבדלה,
השאלה שלי האם הוא יכול להוציא אותי למרות שאינו שומר שבת ולא ממש מקיים את הקידוש כהלכתו (יכול לדבר לפני ששותה היין או לשבת או לא לשתות רביעית וכו´)
אודה על תשובתך המהירה כי רוצה לדעת אם זה נכון לתת לו כבוד ושמוע אותו בהבדלה (כי הוא אוהב את זה)ולא להתכוון לצאת (למרות שאומרת אמן )ואחר כך לעשות הבדלה לעצמי בלי שהוא יודע?
תודה
ושבוע מבורך

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:16:07 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה לי שכדאי שתתפללי ערבית של שבת, ותוסיפי בתפילה "זכר ליצאת מצרים". כמו כן תאמרי עם אביך ביחד את הקידוש מילה מילה, ותסתכלי על היין שלו, כך תצאי ידי חובת קידוש אפילו שהוא עושה. אבל אין לענות ברוך הוא וברוך שמו, וכן אין לענות אמן.
אל תדברי עד שתשתי מהיין.