תפילות במהלך היום

השאלה: שלום,

כאשר מישהו עובד אין לו זמן לתפילות והתפילין שיהודי צריך לשים במהלך היום.
וכל תפילה זה בערך שעה שעתיים פלוס תפילין שעה.
ועל זה אתם יכולים להוסיף לימוד תורה שעה ביום
יוצא שאין זמן לעבוד.
רציתי לשאפשר לעשות על מנת לעמוד בצוות חובה של כל יהודי מבלי שתפגע יכולת העבודה.
האם יש תפילות מקוצרות של כמה משפטים?
האם חובה לשים תפילין כל יום?

בברכה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 1:31:19 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תפילין כל יום חובה (מלבד שבתות וחגים). פעולה שזמנה כ 5 דקות להניח וכן להסיר. כל היהודים מתפללים כל יום שלש פעמים, ועוסקים במלאכתם ומתפרנסים כהלכה, כך שאין אריכות כמתואר, אלא שצריך לדעת להתארגן. על כן גש בבקשה לחבר דתי המקורב אליך שיסביר כיצד הוא מנהל סדר יום דתי. אבל חובה כל יום להניח תפילין, וכן לקרוא קריאת שמע פעמיים ביום, ולהתפלל ג´ פעמים תפילת י"ח.

ד´ עוד לעמו יתן