אוכל ובישול בחג

השאלה: כלתי היא הדתייה היחידה במשפחה וביתם מתנהל על פי הכשרות. היא הייתה אמורה ללדת לפני מספר ימים ויש להניח שתלד לקראת החג או במהלכו. את החג נעשה אצלם בבית. אני מניחה שאימא שלה ואני נבשל לחג בכלים שלה ונטפל בילדים הקטנים אבל שתינו לא יודעות אם מותר לבשל ובאיזה ימים כן/ לא? מותר לבשל ולהקפיא ואח"כ לפי הצורך להפשיר? מותר לחמם? האם זה החג שבו קונים נר גדול להעביר אש? אני פשוט לא זוכרת ואשמח להדרכה. עד כמה זה בסדר לאכול בעיקר חלבי (פרט לערב החג)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 9:29:26 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שהכל יעבור בשלום ובשעה טובה ומוצלחת.

א. כדאי לבשל ולהכין הכל לפני החג, כך שלא יבשלו כלל בחג.
ב. ראוי לאכול בשרי פעם ביום (לפחות) ובעיקר בסעודות היום. שאר הסעודות יכולות להיות חלביות.
ג. בימי החג (חמישי, שישי) אפשר להפשיר ולחמם אוכל מוכן.
ד. כדאי שיהיה נר גדול שיוכלו להעביר אש ממקום למקום (יש להדליק נרות שבת ויו"ט, בין חג ראשון לשני ובין חג שני ושבת).
ה. מותר לשטוף כלים בחג.

כתיבה וחתימה טובה