איסור בילוי בקולנוע

השאלה: קרוב ל 10 שנים שאני נמנעת מבילוי בבתי קולנוע, מאחר וידוע לי שמדובר במושב ליצים. אך אני מעוניינת לדעת יותר על משמעות האיסור, במיוחד לאור העובדה שלאחרונה אישה דתית הוציאה סרט לקולנוע. בנוסף, ברצוני לשאול האם קיים איסור ללכת להופעות של זמרים\להקות, ואיסור ללכת להצגות ותיאטרון מאותה סיבת איסור ההליכה לקולנוע.
אשמח לקבל הפנייה למקומות שבהם אוכל להרחיב את ידיעותיי בנושא.
תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 12:58:27 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יודע מדוע בתי קולנוע ותאיטרון הם מושב ליצים, תלוי מה מגישים באותו הזמן, אם יש בבית קולנוע שיעור גדול לתורה, וכפי שאנו מוצאים שיש כנסי תורה באיצטדיונים ואולמות גדולים, השאלה מהו התוכן של המקום בזמן שאדם נכנס לשם. אם זהו בית קולנוע רגיל ברור שהוא מושב ליצים כעת, אבל אם יש סרט חיובי ויש בו יראת שמים, אין זה מושב ליצים. הגדרת מושב ליצים זה לא לשבת אם ליצים, אבל אם ישבו ליצים בבית כנסת אין זה אוסר את הכניסה לבית הכנסת, אבל אם כעת ישובים ליצים בבית כנסת אין להכנס ולהצטרף להיות איתם.
על כן החשבון הוא מה רואים באותו המקום והזמן. כשם שאם יש קונצרט חזנות במקום שמעלים גם הצגות לא כשרות, אין איסור להכנס לחזנות אבל להצגה קלילת דעת בודאי שאסור
על כן השאלה על מה מראים במקומות אלו, וזאת אינני יודע ואת צריכה לברר זאת היטב.