ביכורים וכו´...

השאלה: ב"ה
שלום, אני הייתי רוצה לאכול פרות מהגינה שלי אך איני יודע את כל הברכות וההלכות שצריך לעשות לפרות אחרי הקטיפה
אם הרב יוכל לעזור אשמח.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 2:03:33 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלתך גדולה ומורכבת שהרי יש בה פרטים רבים, ומאידך לא לאכל מפירות הגינה הדבר מאד מאכזב, שהרי אדם רוצה להינות מפרי גנו. בקיצור הדברים.

א. צריך לבדוק שאין ערלה בפירות.
ב. ולעניין תרומות ומעשרות עליך ליטול מעט יותר מ-1% מהפירות ולאמר את נוסח ההפרשה ככתוב בסידורי רינת ישראל.
ג. אם ברצונך להעמיק וללמוד כיצד עושים זאת כדין אנא פנה למכון התורה והארץ טל. 086847325 ותבקש תקליטור של תרומות ומעשרות.

בברכת חג שמח וכשר