בעל בחברה חילונית-שלום בית

השאלה: בעזרת ה´.
שלום הרב. אני בעלת תשובה, נשואה כמעט שנתיים לאיש מקסים. בעלי עובד ולומד בסביבה מעורבת עם אופי חילוני למהדרין כהגדרתי... מדי פעם עולות שאלות צניעות כאלה ואחרות עם נשים שאיתן הוא מקיים קישרי עבודה. בעלי, יש לציין הוא טיפוס עדין מאוד,"דתי מבית" ולעיתים אני חשה שהוא פשוט לא קולט מה הולך סביבו.הקושי מורגש בפרט עכשיו כשכל הנשים סביבו לבושות בקושי... אני מאוד מבולבלת לגבי היחס לעניין הזה כי מצד אחד אני באה עם התפיסות החילוניות שלי שלהיות אישה קנאית זה ממש לא לעניין... אך מצד שני אני קולטת שקשה לי אפילו כשיוצא שהוא לוקח טרמפ מישהי מהלימודים שלבושה בלבוש לא צנוע ויושבת לידו.... אני מרגישה בילבול פנימי בנוגע לזה. כי מצידו, הוא רוצה שאסמוך עליו ואילו אני מרגישה שהוא לא מבין עד כמה העניין עדין. כשאנחנו מדברים על זה זה קשה. כי אלו שני מקומות מאוד רגשיים אצלנו ויש הסתגרות. איך לדעתך עלינו לפעול?
אודה על תשובה מהירה
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 7:53:39 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אמנם הלבטים הם קשים, וחיי המעשה עוד יותר קשים. על נראה לי שעדיף שתגשו אל תלמיד חכם שאישך מכיר אותו ומעריך את שיקול דעתו, ותעלו בפניו את הנושא, ושהוא יתן את ההדרכה הנכונה. עדיף אם הת"ח גם מכיר אתכם קצת, אז הדברים עוד יותר נשמעים.

בהצלחה