גודל הכיפה

השאלה: בס"ד
שלום אני תלמיד בכיתה ט
ואיפה שאני לומד מכריחים אותנו ללבוש כיפה בגודל 15 ס"מ ולפי דעתי זה ממש לא בסדר כי לא רק שהכיפה לא מייצגת את האמונה של מישהו אלא לפעמים יש שזה הפוך הייתי רוצה לדעת מה דעתך
בתודה א

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 2:24:27 AM
בס"ד

שלום לך

הכפה הינה סמל יהודי ועל כן עלינו לכבדה ולפארה. והיחס אל הכיפה נובע מתוך הכרה והבנה במהותו של סמל זה המורה על יראת שמים של הלובשה.
גודל כסוי הראש המוזכר בהלכה הוא רוב הראש, אולם יש שהקלו בגודל של כף יד.
לגבי מקום לימודך הרי שהנהלת בית הספר היא הקובעת, וברצונם שתהא הנהגה אחידה בבית הספר היא מקובלת וישרה, ולכן עצתי שתעמיק בנושא כיסוי הראש ומהותו ועל ידי זה תבין מהו גודל כסוי הראש הרצוי.

בברכה נאמנה