הורדת השם השני

השאלה: שלום!!!
אני בן 16.
היו לי 2 שמות בעבר. (לצורך דוגמא השם הראשון יהיה ראובן והשם השני שמעון) בגלל שלא הייתי מרוצה מהשם השני, ממש לא אהבתי אותו ואפשר לומר אפילו "שנאתי", לפני כחצי שנה, הורדתי אותו במשרד הפנים כך שאינו מופיע בתעודת הזהות. (השם הזה הוא על שם אדם שנפטר)
רציתי לדעת האם הפעולה בסדר?
(דרך אגב אני אדם שומר מצוות, מניח תפילין בכל יום שומר שבת ומרבה לעשות חסדים)

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 8:49:15 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תמשיך לעשות טוב בכל דרכיך, ולהטיב לאחרים.
לעניין השם אין למשרד הפנים כל משמעות, אם רוצים לשנות שם ביהדות יש דרך שהיא בפרסום ברבים ששמך היה כך וכך וכעת שמך הוא כך וכך. אבל הרישומים הטכניים הם לצורך תעודות בלבד.