הריון

השאלה:

היי, אמי מנסה להיכנס להריון כבר כמעט שנתיים, אני התחלתי לקרוא תהילים במהלך הניסיונות שלה בלי קשר אליה מתוך אמונה ורצון להתחזקות. (אני באה מבית חילוני לגמרי) בהמשך מצאתי את תפילת חנה כדי לעזור לאמי והתחלתי לקרוא אותה במחזורים כמו שנאמר. בהמשך הוספתי תפילה שמצאתי פה באתר כיפה. שכנעתי את אמי וגם היא התחילה לקרוא תפילות. בהמשך מהרצון הרב נדרתי נדר שאם היא תיכנס להריון אני אתחיל להדליק נרות שבת, ולמרות שהיא עדיין לא נכנסה התחלתי להדליק ואני מדליקה כחצי שנה. אני מיואשת מאוד כי אני כל כך רוצה שהיא תצליח, בשבילה. היא מפסיקה להאמין בזה שזה יכול לקרות ואני לא רוצה שהזמן ימשיך לעבור. אני רוצה לציין שהיא עברה הריון שנפל מהר מאוד לפני כ4 חודשים בערך. יש לך המלצה של משהו שאני יכולה לעשות כדי שהיא תצליח? האם אני עושה משהו לא בסדר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 5:44:31 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין מושג שאדם עושה בעבור חברו, דהיינו העיקר הוא האדם עצמו. ועל כן כל אדם נידון על פי מעשיו. מעשיך טובים ורצויים. אבל לקב"ה יש חשבונות משלו. על כן השתדלו להטיב לאחרים ולתקן עולם במלכות שדי, יש הרבה דרכים לתקון העולם, ועל כן חפשו את הדרך שלכם להטיב בעולם ואי"ה הקב"ה יראה תפלתכם ובקשתכם.