חלומות

השאלה: שלום , אני גבר בן 39  , מהצפון , לפני כ-10 שנים התחילה איתי תופעה מוזרה שלא סיפרתי לרבים , התופעה היא פשוט שהחלומות שלי מתממשים 100%, אני לא אפרט פה את כל החלומות שלי כי אין מקום וזמן , אך אני חלמתי לדוגמא בצונאמי וב-9 לספטמבר ובמלחמת לבנון ועוד הרבה דברים , ופעם חלמתי שאני בהלווית הסבא שלי והוא מת בדיוק חודש אחרי החלום זה היה ב-2007, ולאחרונה אני חלמתי שרעידת אדמה מפלצתית עומדת לקרות והמיקום הוא  בשתי מקומות בישראל וגם בהוואי , וחלמתי גם שצונאמי עומד להכות בארצה"ב במיוחד בעיר סאן -דייגו , שני החלומות האחרונים קשורים לוגית כי איי הוואי הם מול חופי ארצה"ב ובמיוחד סאן דייגו, וזה עדיין לא קרה אך אם זה יתממש אז אני מבקש ממכם לא לפרסם את זה, אני רק מבקש לדעת את חוות דעת אחד הרבנים המכובדים על הסיפור שלי , אני מודה לכם מאוד על העזרה והפרשנות, בברכה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 9:53:09 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יודע מה יקרה ומה לא יקרה בעתיד, שהרי העתידות רק לקב"ה, אולם היהדות אין לה עסק בנסתרות ועתידנות (אם יקרה או לא)אלא בהווה, ועל כן הכל מלמד אותנו שאדם צריך להתקדם להרבות במעשים טובים בין אדם למקום ובין אדם לחברו, ובכך הוא ניצול מכל שעות רעות ואכזריות. על כן אין לנו משמעות בידיעת העתיד אלא בשנוי דרכנו להוסיף תורה וצדקה לעשות משפט ואמת ובכך נקדם את העולם בדרך הנכונה, והקב"ה יעשה הטוב בעיניו באיתני הטבע.