ילד ישר אחרי חתונה?

השאלה:

שלום רב, אני ואישתי לעתיד מתכוונים להתחתן באוקטובר הקרוב. היא סטודנטית ובאוקטובר היא תסיים את השנה הראשונה ואני רק אתחיל את השנה הראשונה. אנחנו שומרי מצוות ומתחזקים מיום ליום ולכן אנחנו הולכים לפי ההלכות. הדילמה היא: כיוון ששנינו סטודנטים, הלימודים מאוד קשים ואנחנו בקושי עובדים, היא רוצה להיכנס להריון ישר לאחר החתונה ולהיות כבר אמא אך אני "מעדיף" שנחכה שנה לפחות כדי שנוכל לחסוך מבחינה כלכלית וגם שנה ראשונה תהיה מאחוריי ויהיה לי יותר קל כי העומס ירד מעליי. כי ילד זה לא בובה. צריך לדאוג לו, צריך לטפל בו, סבלנות, זמן, מבחינה כלכלית וכו.... . אשמח לדעת מה דעתך?  תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 12:02:49 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלות כאלו אין מקומם באתרי אינטרנט, כיוון שצריך לכך שיחה מלב אל לב מתוך הכרתך והכרת אשתך. על כן מה שנכתב פה איננו אלא קריאת כיוון.
באופן כללי צריך שאדם ידע מה חובתו בעולמו, למה הוא בא לעולם וכיצד הוא רוצה לצאת מהעולם. ברור שהעיקר הוא העמדת משפחה בנים בנות עוסקים בתורה, עבודה וגמילות חסדים. האדם הפרטי ושאיפותיו הפרטיות יכולות להדחות למספר שנים, אבל המטרה הגדולה היא להפיץ את שמו של הקב"ה וזה נעשה על ידי האדם ובני משפחתו. על כן עליך לסדר לך את סדרי העדיפויות מה ניתן להדחות ומה לא ניתן להדחות.
כמו כן קשיים אינם דבר בלתי פתיר, כל אדם יכול להתקדם ולעשות למרות הקשיים שאדם ניצב בפניהם, ועל כן לא כל "צל הרים" הוא כ"הרים", הקב"ה נותן ומגייס כוחות למטרות חשובות.
עוד כדאי לקחת בחשבון שפעולות דחיה נראות פשוטות בתחילתן אבל לפעמים הנושא של הבאת ילדים מסתבך, ואין אתה יודע מי יכשר ומתי יכשר, אם בצעירותכם או בזקנותכם.
לא כתבתי אלא מספר מחשבות, בכל מקרה כדאי לברר את הנושא עם יהודי שיש לו שאר רוח והסתכלות רחבה ועדיף שגם יכיר אתכם.