לוח שנה - די דחוף

השאלה: שלום,
אני גרפיקאית ובונה לוח שנה לשנה הבאה . שאלתי: האם זה נכון שבשנת שמיטה לא מעברים את חודש אדר? אם לא מעברים האם החודש הקובע הוא אדר א´ או אדר ב´? מכיוון שכל לוחות השנה האלקטרוניים (באינטרנט) אוטומטיים מופיע בהם שנה מעוברת ואני לא יודעת אם זה נכון ואם לא אז איך לבנות לוח שנה נכון. די דחופה לי התשובה.
תודה!
תרצה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 1:49:54 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אמנם באופן עקרוני אין מעברים שנת שמיטה, אולם בימינו שהשמיטה היא רק מדרבנן אנו מעברים גם את שנת השמיטה, וממילא שנה הבאה יהיו שני חודשי אדר. חג הפורים המרכזי הוא באדר ב´ ואילו פורים קטן הוא באדר א´.