מוטב יהיו שוגגים ואל יהיו מזידים

השאלה: אם באים ח"ו לפנות ישוב בא"י ובעל הבית חושב האם להוכיח את החיילים על כך שהם עוברים על איסור תורה והאם לא ויש את המשפט "מוטב יהיו שוגגין ואל יהיו מזידין" איך צריך להתייחס למשפט הזה בהקשר הזה בפרט ובעוד הקשרים בכלל?

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 2:18:06 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לעניין מוטב יהיו שוגגין ולא מזידין יש להעיר שבדין דאורייתא המפורש בתורה מוכיחים, עיין באריכות מ"ב סי´ תרח סעי´ ב. ועיין שם שבדאורייתא מפורש מצוה להוכיח הרבה פעמים. וכמו כן נראה שאם יש סיכוי שאדם אחד ישתכנע הרי שלא אמרינן מוטב יהיו שוגגין ולא יהיו מזידים.