מכירת מוצרים

השאלה:

שלום רב לכבודי הרבנים והמשיבים לשאלות הגולשים, ברצוני לשאול שאלה, בחצי שנה אחרונה אני משתדל ברוך השם להתקרב כמה שיותר, התחלתי במצוות הנחת התפילין יום יום כמו כן המשכתי בברכות על אכול ושתיה לאחר מכן התחלתי לברך גם יוצר האדם, קידוש ביתי ומתקדם לאט לאט.

בענייני העבודה כמובן אני מאוד מאוד מעוניין להתייעץ עם יודע ההלכה ויישר מצוות ולכן הייתי שמח לקבל תשובה עבור השאלה הבאה :

במידה ואני מזמין מוצרים מחו"ל של חברות מסויימות, המוצרים עצמם הם מזוייפים ומיוצרים בסין, אני מזמין אותם במחיר מסוים ומוכר אותם בארץ, כל הרוכשים ממני אני מיידע אותם כי המוצר אינו מקורי כמובן וגובה מחיר שאני חושב שהוא סביר והגון עבור כל מוצר.

השאלה שלי האם הדבר נחשב כ "גזל" ?

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 7:29:34 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שלמוצר הנידון אין מחיר קבוע, ואתה מודיע לכלם שזה תוצרת סין - לא מקורי, לא נראה שיש כאן איזה הטעיה או גניבת דעת.