סוכריות

השאלה: לפני מספר חודשים רכשתי בדיוטי פרי סוכריות בשם skittles.
אחרי שאכלתי מהם(עדיין יש לי), נודע לי כי יש בזה ג´לטין, ומאחר כי קניתי את זה בדיוטי פרי בארץ וזה מיובא מחו"ל, אין הכשר רבנות, ולכן איני יודע אם הג´לטין כשר.
האם יש דרך לבדוק אם זה כשר, או לחילופין האם מותר לאכול?
אציין כי איני בחור דתי, אבל אני שומר כשרות ובשר וחלב.
מה לעשות?
תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 2:01:44 AM
בס"ד

שלום וברכה

לעניין שאלתך אודות סוכריות עם ג´לטין. כידוע רוב הג´לטינים עשויים מעצמות קופים ובע"ח שונים, ועל כן נוצרה הבעיה ההלכתית. יש סוגי ג´לטין שהם עשויים מדגים וכמו כן יש שעשויים מעצמות יבשות שיש מתירים לאכלם. בכו"א בדבר שאלתך נראה לי שאפשר להתקשר לרבנות הראשית לישראל מחלקת יבוא 025313190, ולשאול אם ידוע להם סוג סוכריות זה. ואם לא טוב תעשה אם תשמור את עצמך מלהטמא בכל השקץ השורץ על הארץ.